Over mij

Als fotografie je passie is, dan blijf je zeker experimenteren en
blijf leren. Er zijn altijd nieuwe technieken om te ontdekken.

Fotografie is een prachtige en creatieve manier om de wereld om je heen vast te leggen en te delen. Het stelt je in staat om je perspectief en emoties uit te drukken door middel van beelden. Of je nu gefascineerd bent door landschappen, portretten, architectuur, macrofotografie, straatfotografie, of een ander genre, fotografie biedt eindeloze mogelijkheden om je passie te verkennen.

En als fotografie een passie is, dan zeker experimenteren en blijf leren. Er zijn altijd nieuwe technieken om te ontdekken, nieuwe apparatuur om uit te proberen en nieuwe manieren om je vaardigheden te verbeteren. Vergeet niet om te genieten van elk moment dat je achter de camera doorbrengt en de wereld door jouw unieke lens te zien. Of het nu als hobby is of als professionele bezigheid, fotografie kan een enorm vervullende reis zijn.

In mijn jeugd jaren heeft fotografie een bijzondere rol gespeeld in het ontwikkelen van mijn creativiteit en het verkennen van de wereld om me heen. Ik begon met het fotograferen van vrienden, familie, en de natuur om me heen. Ook experimenteerde ik met verschillende technieken, zoals het spelen met licht, het uitproberen van verschillende perspectieven, en ook met zwart-witfotografie.

Uiteraard was ik niet altijd even fanatiek, soms hadden andere dingen voorrang of een andere prioriteit. Alhoewel ik talloze foto’s maakte van o.a. de camper trips, en mijn kinderen en kleinkinderen, ligt mijn hart toch vooral bij natuur- en nachtfotografie.

Mijn schaarse vrije tijd besteed ik dan ook veelal aan de, fotografie en de website. Op deze manier heb ik dan ook redelijk veel ervaring opgedaan en daarbij een aantal mensen met hun hobby kunnen helpen.

Met mijn liefde voor ‘het beeld’ en kennis en ervaring uit de automatisering blijken een ideale combinatie te zijn in het werkveld van de moderne digitale fotografie en het internet.

Als Freelance Fotograaf, fotografeer ik in de volgende disciplines:

Hier zijn enkele veelvoorkomende disciplines waarin ik actief ben:

 • Portretfotografie:
  Het vastleggen van individuen, families of groepen mensen, vaak met de nadruk op de persoonlijkheid en expressie van de geportretteerden.
 • Bruiloftsfotografie:
  Het fotograferen van huwelijken en alle bijbehorende momenten, zoals de ceremonie, het bruidspaar, familie en vrienden, en de receptie.
 • Evenementenfotografie: Het documenteren van sociale evenementen, zakelijke conferenties, concerten, festivals, sportwedstrijden, en andere speciale gelegenheden.
 • Landschapsfotografie:
  Het vastleggen van landschappen, natuurlijke scènes en de schoonheid van de natuur. Dit kan zowel stedelijke als landelijke landschappen omvatten.
 • Productfotografie:
  Het maken van hoogwaardige foto’s van producten voor gebruik in advertenties, e-commercewebsites of catalogi.
 • Voedsel- en drankfotografie:
  Het fotograferen van gerechten, drankjes en culinaire arrangementen voor gebruik in kookboeken, restaurants en reclamecampagnes.
 • Reisfotografie:
  Het documenteren van verschillende locaties, culturen en mensen tijdens het reizen. Dit omvat vaak landschappen, stadsgezichten, straatfotografie en portretten.
 • Documentairefotografie:
  Het vastleggen van echte gebeurtenissen, sociale kwesties of culturele fenomenen met als doel een verhaal te vertellen en bewustzijn te creëren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er zijn talloze andere specialisaties binnen de fotografie. Als freelance fotograaf kun je ervoor kiezen om je te richten op een of meerdere disciplines, afhankelijk van je interesses en de vraag op de markt.